Oct 2024 | Блог |

Инициативата Experian Workshops се проведе през септември с участието на 25 студенти от най-големите български университети и академии и петима ментори от Experian България. 

Experian Workshops 2024 e уникална инициатива в рамките на програмата Early Careers на Experian България! 

Програмата предлага на българските студенти шанс да участват в решаването на реален бизнес казус, като ги предизвиква да създават свои собствени проекти въз основа на задача, предоставена от Experian.  

Пет екипа, всеки от които се състои от петима студенти, разполагаха с четири седмици, за да разработят своите проекти. В последния етап проектите бяха представени пред комисия от професионалисти, а след оценка на проектите един от отборите  получи специална награда като победител. 

Защо Experian Workshops? 

Experian Workshops е начинът да демонстрираме нашия ангажимент в подкрепа на младите таланти и тяхното професионално развитие и кариерно израстване. Вярваме, че е наша отговорност да предоставим на студентите правилните умения и знания, давайки им възможност да поемат инициатива, да се възползват от възможностите и да бъдат добре подготвени за живота след дипломирането.  

Този проект е част от нашата дългосрочна стратегическа рамка за ранно кариерно развитие, изпълнявана от нашата Група за връзки с университетите, с подкрепата на много колеги, които служат като лектори и ментори в нашите партньорства с университети и училища в България. 

 Каква е задачата? 

По време на семинарите на Experian студентите работят по проект за Система за управление на банки (BMS), като се фокусират върху разработването на усъвършенствани технологични решения в три ключови области: управление на клиентски акаунти, обработка на заеми и ипотеки и финансов анализ и отчитане. Това предизвикателство не само насърчава новаторското мислене, но и дава на студентите шанс проектите им да бъдат оценени от най-добрите специалисти по софтуерно инженерство. Освен това, участниците получават по-задълбочена представа за продуктите на Experian, като работят върху решения, които потенциално биха могли да бъдат внедрени в някои от нашите ключови предложения. 

 Кои са нашите ментори?

Нашите  всеотдайни колеги от eкип „Продуктова разработка“ (Experian Software Solutions) напътстваха студентите по време на тяхното проектно пътуване, предлагайки практически съвети, които да им помогнат да изградят своите умения и иновативно мислене. 

Поздравления за студентите от ТУ-София!  

Последният етап от проекта се състоя на 27 септември, когато студентите посетиха нашия офис, за да представят работата си и да получат ценна обратна връзка от нашите колеги от Experian. 

Първото място спечелиха студентите от катедра „Информатика и софтуерни науки“ на Технически университет – София с ментор Алекс Кръстев, DevOps инженер в Experian! ⭐ 

Екипът свърши невероятна работа, завършвайки трите модула, архитектура и документация. Те впечатлиха журито на Experian с интегрирането на изкуствен интелект, демонстрирайки отлична работа в екип и перфектни презентационни умения. 

Развълнувани сме от успешното завършване на този важен проект, тъй като той насърчава новаторското мислене и дава възможност студентските проекти да бъдат оценени от най-добрите специалисти по софтуерно инженерство. 

Последвайте ни във Facebook, LinkedIn и Instagram, за да научите последните новини около нас и компанията.